«   »
Äntligen gardiner överallt
Måndag 20 februari 2012Fler bilder --->>


Nästan klart
Fredag 6 januari 2011

I tisdags fick vi kaklet uppsatt, i onsdags köksfläkten monterad och igår gjorde vi en grundlig städning.

Efter en del tjat blev också alla flyttkartongerna äntligen hämtade, vilket särskilt gladde hustrun som haft traven som soffbord i tre veckor.

Det saknas förstås fortfarande en del detaljer, som gardiner och tavlor.

Och så väntar vi på att den jullediga elektrikern ska göra en del kompletteringar.Firade nyårsafton som barnvakt
Söndag 1 januari 2012

Paus i monteringen av Ikeamöbler i några timmar för att vara barnvakt. Har aldrig varit med om ett så intensivt smällande som här i Västerås. Det pågick hela kvällen för att sedan kulminera i en mäktig kanonad runt tolvslaget. Var lite oroliga för vad Ludvig skulle tycka om sin första nyårsafton, men han sov lugnt genom alltihop.Inflyttade
Tisdag 20 december 2011

Nu har vi röjt upp det värsta.

I natt sover vi i lägenheten för första gången.

Men...
Fasta telefonen fungerar inte.
TV-uttaget fungerar inte.
Bredbandet har inte kommit igång.

Och en massa nya möbler och andra prylar ska köpas och transporteras hem.

Det hinner förmodligen bli vår innan allt är klart...Flyttkartonger överallt
Fredag 16 december 2011

Och så kom flyttgubbarna och förstörde det...

Nu blev allt en enda röra.

Och så mycket jobb vi har framför oss.

Tur att vi bor på hotell några nätter.En första titt
Torsdag 15 december 2011

Jättefint renoveringsjobb, kändes som att komma in i en helt ny lägenhet.

Susanne (renoveringsansvarig) hade varit där och tänt lite lampor, t.o.m köpt ett par nya.

På golvet stod en julblomma från Petra och i kylen julskinka, sylta och köttbullar.

Så första intrycket blev väldigt positivt.Packat och klart
Måndag 12 december 2011

Flyttgubbarna får förstås packa det mesta, men vi har skruvat loss allt som sitter fast, sorterat och plockat ihop känsliga och ömtåliga saker som vi tar med själva.

Och så gjorde vi idag, jag har tappat räkningen, men kanske 20:e vändan till återvinningen. Lyckligvis finns det sådana i Västerås också för allt får kanske ändå inte plats.Brynäs i topp
Onsdag 30 november 2011
Efter seger mot HV71 ligger nu Brynäs överst i tabellen (som visserligen haltar något, men ändå).

Det skulle vara lite vemodigt att sitta i Västerås och se dom vinna SM igen efter alla dessa år.

Nåja, den risken är nog inte överhängande...Blivande systemvetare testar app på iPad
Måndag 21 november 2011

Förutom att kolla på lägenheten hann vi med att vara barnvakt för första gången. Bara över dagen men i alla fall...


Klicka på bilden för att se filmklipp --->>


Testa här med iPad/iPhone (mov)Renoveringen går planenligt
Lördag 19 november 2011

Några dagar i Västerås igen.

Det har tydligen varit mycket jobb med att få bort alla gamla lager från väggar och golv men nu är i alla fall grovjobbet gjort.

Väggar målade. Golv i kök och sovrum lagda. Garderober och köksskåp på plats. Vitvaror inköpta.
Bilder --->>

Flyttning är nu beställd till den 16 december.Grekisk folkomröstning
Onsdag 2 november 2011

Även om det kommer att medföra ekonomisk turbulens inom hela Europa tycker jag ändå det är lite kul att Papandreou utlyser folkomröstning. Nu får opposition, demonstranter och strejkande fackföreningar ta ställning, sanering av ekonomin med hjälp av EU och IMF eller... ja, vadå? Att resten av EU skulle fortsätta att finansiera deras hämmningslösa leverne över tillgångarna är knappast något alternativ.
Säg tack till regeringen och Anders Borg för den stabila svenska ekonomin


Brynäs förblir alltid hemmalaget
Tisdag 1 november 2011

Det var länge sedan jag nämnde Brynäs, men det har gått ganska bra i höst. Efter seger i dag med 5-2 mot Växjö ligger dom nu fyra i tabellen. På plats i Västerås kommer jag nog alltid att känna mig som utflyttad Gävlebo på besök och Brynäs kommer självklart att förbli hemmalaget.


Såld
Fredag 28 oktober 2011
Renovering pågår
Lördag 15 oktober 2011

Inte riktigt klart för inflyttning...Dubbla hyror
Måndag 4 oktober 2011

Var i Västerås och tillträdde nya lägenheten i fredags. Dessutom for vi runt och valde golv, kakel, färg och annat. Hantverkarna är redan i full gång.

Kontaktade mäklare för gamla lägenheten i dag. Fotografering på måndag. Sedan Hemnet, annonsering, visningar. Hittills har alltihop bara varit en lek med planlösningar och bilder, lite som ett nytt datorspel, men nu börjar det visst bli verklighet...


Ensamma igen efter nästan en vecka med gäster...
Söndag 11 september 2011Ännu en tur till Västerås
Söndag 4 september 2011

Hemma igen efter en tur till Västerås för mätning i lägenheten och träff med hantverkare.


Skatteplanering
Tisdag 30 augusti 2011

Har man inget att göra kan man fördriva några timmar på Skatteverkets hemsida och försöka förstå reglerna för reavinst, avdrag för uppskovsbelopp, återförande av gammalt uppskovbelopp och annat smått och gott i samband med försäljning av bostadsrätt.

Problemet:
För att kunna göra fullt rotavdrag (2 x 50 000) vid renovering av nya lägenheten måste vi båda stå som ägare till den, annars blir det bara hälften.

Jag står dock som ensam ägare för den gamla lägenheten så jag får ta hela vinsten när vi säljer den och eftersom jag bara äger hälften av den nya kan jag bara använda halva inköpspriset när jag beräknar den del av vinsten för vilken man kan få uppskov med beskattningen. Puh!

Lösningen:
Jag måste helt enkelt mha ett gåvobrev skänka hustrun halva den gamla lägenheten. På så vis får var och en av oss halva vinsten och halva avdraget. Trodde inte att jag skulle behöva börja skatteplanera på gamla dar...


Sjunde vändan till återvinningen
Onsdag 17 augusti 2011

Tidig flyttförberedelse. Mycket pryttlar samlar man på sig genom åren. Till nya lägenheten hör inte automatiskt något källarförråd utan det måste hyras separat. Vi har dock som målsättning att klara oss med ett snyggt och välstädat lägenhetsförråd. Det skulle vara skönt att slippa det där dammiga källarförrådet, men då gäller det att kasta bort allt onödigt -och lite till...

Kontrakt skrivet
Fredag 6 augusti 2011

Det hade kommit in ett lågt bud på lägenheten och vi bjöd över upp till utgångspriset vilket säljaren godtog, så det blev en tredje tur till Västerås för kontraktskrivning. Nu är det bara att hoppas att vi inte kommer att ångra oss.

Mycket renovering blir det...

Lägenheten --->>
Föreningen --->>
Lägenhetsvisning
Tisdag 2 augusti 2011

Vi var på två lägenhetsvisningar i går. Båda treor i höghus. Den ena var halvsunkig, lite trång och låg lite väl högt i vår smak.

Den andra var helsunkig och måste totalrenoveras -utom badrummet som är nytt och fräscht efter nyligen genomfört stambyte. Annorlunda och lite spännande planlösning. Stor välskött förening, trevligt område och bara ett stenkast från affärscentrum.

Inte helt omöjligt att vi lägger ett bud. Men lite otäckt känns det förstås att bryta upp från nuvarande bekväma och trygga tillvaro. Helt nya pratande hissar finns det, men inte går dom ner i ett garage med tvättplats...


Hemma igen
Fredag 29 juli 2011

Hemma igen efter en aktiv semester. Mycket umgänge med den nya familjemedlemmen och inköp av ny digitalkamera (Canon 60D).

Dessutom insåg vi plötsligt att tidpunkten för flytt till Västerås närmar sig med stormsteg så vi tog några extra dagar på Scandic för att gå på lägenhetsvisning.

Och på Söndag åker vi ner igen för att gå på flera visningar.

Lite semesterbilder --->>


Semester 2011
Fredag 15 juli 2011

En annan buske men samma ställe som förra året.
Och en ny liten gäst som tittar in då och då.Ludvig -två månader gammal
Måndag 30 Maj 2011Nybliven morfar till Ludvig
Onsdag 30 Mars 2011

Han hade lite bråttom och vägde bara 1750 gram
men mår bra och växer snabbt.Mera Ludvig -->>


Så bra att man kan få kinesisk text översatt
Onsdag 23 Mars 2011

Silverstone har just släppt en ny datorlåda som inte liknar något man sett tidigare. När jag sökte information om den hamnade jag på en kinesisk sajt med mycket bilder, men föstås obegriplig text, så jag provade att översätta den mha Microsoft Bing:

Först ett ägg smärta fan, 12 cm specifikationer, sade är från nedre kall inandningsluft video termisk, men efter denna lutning på vinkel som vet sista inkomster är CPU termisk enhet är också videon. Anmärkning ser att Zhang diagram, det här diagrammet i lastas av HD5970, med andra ord, om du har lästs in av HD5970, så bara video i längden ledde röv kommer tätt intill detta delar fan, kan problemet är FT03 alla köp tillbaka är läses HD5970 av Mody?

Tack för det Bing, nu förstår jag precis.


Cataclysm är här
Tisdag 7 december 2010

Efter veckor av jordskalv och andra förebud så var katastrofen ett faktum i natt 00:01. Den jättelika draken Deathwings återkomst har förändrat hela Azeroth. Vissa delar har försvunnit helt och nya områden med nya ondsinta varelser har rest sig ur askan.

För fortlöpande rapporter om katastrofens omfattning hänvisas till vår WoW-blogg.


Valresultat
Måndag 20 september 2010Valet gick ju trots allt ganska bra. Maria Wetterstrand m.fl. dåliga förlorare försökte dock på valnatten göra gällande att ingen vann. Men hallå Maria, titta på siffrorna -Alliansen fick 6% fler röster än ni.

Visst vann dom, men det var lite förargligt att det inte blev några tusen röster till för egen majoritet. Att ha Sverigedemokraterna i riksdagen som vågmästare är förstås inte helt lyckat.

Nu slipper vi i alla fall se kommunister i en Svensk regering. Att höra Lars Ohly agitera på deras valvaka om utomparlametariska metoder med mera, fick det att gå kalla kårar längs ryggraden.

Att Socialdemokraterna nu är ett vanligt parti, precis som alla andra känns också väldigt bra. Nu är det med all sannolikhet definitivt slut på enpartiväldet i Sverige.

Valdebatter
Fredag 17 september 2010

Två dominerande intryck från slutdebatterna i TV4 och SVT.

Lars Ohlys enfaldiga ältande av fraser innehållande 'regeringens skattesänkningar för dom rika'. Dom flesta vanliga löntagare har nog sett i egna plånboken att det inte bara är dom rika som fått mera pengar kvar. Hoppas innerligt att slippa se den här patetiska figuren i en regering.

Dom rödgrönas taktik att inte prata om den egna politiken utan i stället så ofta tillfälle ges dra fram några mediala tragiska exempel på allvarligt sjuka människor som fallit igenom det nya sjukförsäkringssystemet. Det hjälper förstås inte att regeringsföreträdare gång på gång förklarat att detta inte var avsikten utan att sådana fall naturligtvis ska ha obegränsad sjukförsäkring.

Det var pinsamt att se statsministerkandinat Mona Sahlin stå i TV och vifta med kvällstidningsrubriker. Det är synd att en valrörelse ska behöva hamna på en så låg nivå, men man får väl hålla tummarna och hoppas att väljarna inte köper den tarvliga rödgröna valstrategin.Söndag 29 augusti 2010
SSD-disken åker i soporna

Skrev tidigare att den nya (och dyra) Solid State disken krånglade. Till slut lade den av helt och hållet. Igenkändes inte ens av Bios så det fanns inget att göra. Jag skickade tillbaka den till Komplett, som föredömligt snabbt och utan krångel skickade en ny. Efter några veckor började även den visa samma symtom som den förra. Nu väntade jag inte på totalcraschen utan har precis återgått till en gammal hederlig mekanisk disk. Orkar inte hålla på och krångla mera -har totalt tappat förtroendet för SSD-diskar.Semester 2010
Söndag 8 augusti 2010

Vi var två veckor i Västerås. Bodde i ett trevligt radhus, utlånat av bekantas bekanta.

<< >>