«   »
Ludvig bjöd på middag
Söndag 15 juli 2012
Blivande storsnusare
Fredag 13 juli 2012

Pappa drog iväg till Prag för att dricka öl men Ludvig (och hans mamma) tyckte att det var mer lagom med en resa hem till oss.

Ända sedan han började komma hit har Ludvig varit väldigt förtjust i mina snusburkar.

Men han kan inte få leka med dom längre för han gnager i sig för mycket papper, plus att han numera får av locken.

Vi trodde inte att det skulle duga med ett par tomma, skalade och diskade burkar, men det gjorde det uppenbarligen.

Han släppte dom knappt på hela eftermiddagen.Mobilanpassad hemsida
Måndag 2 juli 2012

Nja, mobilanpassad var kanske att ta i. Jag har bara tagit några delar av den här hemsidan och lekt lite med min nya telefon. Det är svårt att förutse hur det ser ut på andra telefoner med annan skärmstorlek och upplösning.

Min skärm är på 4.2 tum med 854x480 pixlar. Med den inbyggda webbläsaren inställd på Normal textstorlek och Autoanpassa webbsidor ryms startsidan i stående format med läsbar text.

Startsidan är gjord 320 pixlar bred så den blir lite förstorad på min skärm. På en skärm med lägre upplösning blir antagligen texten mindre och på en med högre blir den större.

Dom sidor som i huvudsak innehåller bilder är större för att bilderna inte ska bli allt för gryniga på högupplösta skärmar så där måste man nog zooma in för att kunna läsa text.

2013-08-15
Tröttnade på att uppdatera den. Är numera nerlagd.Klagomål på inkvarteringen
Lördag 30 juni 2012

Han blev lite ilsken när han vaknade efter middagsluren och sattt fast under soffan.

Vi får nog hitta på något bättre åt honom att sova på än lösa kuddar.Ny mobiltelefon
Måndag 25 juni 2012

Använder inte mobilen mycket så jag tänkte att det äntligen skulle bli av att byta abonnemang mot kontantkort och samtidigt byta min tjocka kluns till telefon mot en ny liten platt och billig smartphone.

Men börjar jag och titta på prylar har ju det billigaste en tendens att falla bort av olika skäl. Den här gången kom jag på att man kan koppla upp telefonen mot det lokala nätverket och surfa gratis.

Så det blev inte en jättedyr sak utan en lite äldre (ca ett år vilket är lastgammalt i den här branchen) men stor och bra skärm. SVT-Play rullar på med jättefin bild och lättläst text.

Och abonnemanget rullar också på, fast jag ska säga upp det. Om inte annat så i protest mot hästskojarna i Telia-butiken som försökte lura på mig ett dyrare abonnemang med 24 månaders bindningstid. Jag åkte i stället till NetOnNet och köpte en telefon kontant.Inga knätofsar i år heller
Midsommarafton 2012

Vi brukar inte göra så stort väsen av midsommar. I år nöjde vi oss med att flytta ut eftermiddagsfikat på balkongen.

I Gävle kändes det nästan som man var ensam i stan medans alla andra tagit på sig knätofsarna dragit iväg någonstans, men här har det varit liv och rörelse hela dan. I skrivande stund spelas det krocket och dricks öl nere på gården.

<-- Fler bilderFull fart igen
Torsdag 21 juni 2012

I dag var det extra fart på honom.

Efter mycket lirkande varvade han i alla fall ner lite och somnade i mormors knä.

Fast hans knän var alldeles röda efter att han hade farit runt utan långbyxor på grund av att det hände en liten olycka med dom.

Och vi märkte inte något förrän den stackarn försökte krypa omkring med bara händer och fötter i golvet.Regnig söndag
Söndag 17 juni 2012

Ludvig trotsade vädret och tog mamma
med på en promenad över till oss.

Mormor fick hjälp med patiensen
Måndag 11 juni 2012

nah, patiense är nog inte min grej...Framkallade bilder
Onsdag 6 juni 2012

Får väl vänja mig vid det nya språkbruket fast det är svårt. På min tid framkallade man filmen och sedan kopierade man till papper, så i mitt huvud beställer jag i dag kopior av det digitala originalet, inte framkallar, det har kameran redan gjort.

Beställde tidigare förstoringar på canvas från FujiDirekt och glömde att stänga av funktionen Bildförbättring vilket ledde till att allt jobb jag lagt ner på att göra bilderna som jag ville ha dom var bortkastat.

Den här gången kom jag ihåg det och då blev dom på canvas riktigt hyfsade men dom på vanligt fotopapper blev på tok för mörka.

Får göra lite testbeställningar för att få till någon sorts mall. Som tur är är dom billiga, en A4 kostar bara 9 kronor.

En egen skrivare vore förstås ett alternativ, men jag vill inte ha en dammsamlande klump här hemma.


Barnvakt
Tisdag 5 juni 2012

Mamma jobbade och Pappa var på firmafest.

Nedanstående klipp får nog avsluta min korta karriär som filmfotograf. Det är jobbigt att kräla omkring på golvet och försöka få bildvinkel och skärpa på ett motiv som är i ständig rörelse.

<- Klipp 1 (2:49)
<- Klipp 2 (2:36)Lördagseftermiddag
Lördag 2 juni 2012


Laddade ner ett väldigt lättanvänt program för enkel redigering och konvertering av video. (iWisoft Free Video Converter).

<- Videoklipp (1:51)
Angående videoformat:
Klippet är i mp4-format som spelas upp både i Apples prylar och Windows Media Player under Windows 7, så i fortsättningen kommer jag bara att använda detta.

Tyvärr fungerar det inte i äldre versioner av Windows. Man kan förstås ladda ner och installera sk codecs så att det fungerar även i WMP men personligen tycker jag det känns enklare och säkrare att installera Apples egen QuickTime.

Hämta QuickTimeHemma igen
Söndag 27 maj 2012

Efter en vecka i Skåne med strålande sommarväder (bortsett från lite isig sjöbris). Vi drog hela vägen hem i går med endast en rast söder om Jönköping.

Här hemma i området har det blivit sommar också, med fullt utslagen grönska och folk som solar och har picknick på gräsmattorna.

Vi invigde just balkongen med en fika.<-- Lite semesterbilder
Hotellfrukost
Lördag 19 maj 2012

På väg till Smygehus och en veckas semester (för dom som jobbar).

Övernattning på Scandic i Jönköping. Ludvig uppskattade hotellfrukosten mer än vissa andra i sällskapet.
Bilservice och vårgrönska
Tisdag 8 maj 2012

Hämtade bilen från service och är lika lite imponerad av Volkswagenverkstaden här.

Ludvig var här och fikade igen. Den här gången hade han förutom pappa även farmor i sällskap.

Hade vi bott kvar i Gävle hade vi väl vid den här tiden haft blommande körsbärsträd utanför köksfönstret, men jag saknar dom faktiskt inte. Här ser vi vårgrönskan i två väderstreck och det känns mycket luftigare och det finns också lite annat att titta på.

Satt man på balkongen i Gävle fick man vara glad om någon skata var ute och rörde på sig. Här är det nästan alltid någon eller något i rörelse. Folk, barn, hundar, bilar...

I morgon ska vi nog åka och köpa lite möbler till den nystädade balkongen. Att den har österläge passar oss perfekt, för då kan det nog vara skönt att inta eftermiddafsfikat där, utan att behöva riskera värmeslag som på balkongen i Gävle.
Han var här igen
Torsdag 3 maj 2012

Tittade in på en fika medans pappa återvände till bilskroten med en hjälpande hand och en slägga.


Barnvakt
Måndag 30 april 2012


Pappa var på bilskrot och sedan besiktning
(obs, inte i omvänd ordning).

Ludvig börjar känna sig ganska bekant och trygg med oss nu tror jag. Han blev så uttråkad när jag 'läste' för honom att han somnade.

Mysigt att ha en liten klump snusande i knät, men lite jobbigt att knappt våga andas under dom 40 minuter som han sov. Var lite stel efteråt.
Men nu är det klart !!
Torsdag 19 april 2012


Redan 30 november skrev jag att det vore typiskt om Brynäs vann SM-Guld för första gången sedan 1999 nu när vi lämnar Gävle.

Och så blev det.

I kväll längtar jag till Gävle för första gången sen vi flyttade.

Nåja, Brynäs är och kommer alltid att förblir hemmalaget.

Brynäs missade ännu en chans
Tisdag 17 april 2012
Nytt teleobjektiv
Måndag 16 april 2012

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Testad genon vardagsrumsfönstret
<-- Fler tester 

Shit, ingen SM-titel i dag
Söndag 15 april 2012
Brynäs missade straff i sudden. Tre chanser kvar.

Brynäs tog ledningen i SM-finalen med 3-0 !!
Lördag 14 april 2012

Brynäs tog ledningen i SM-finalen med 2-0
Torsdag 12 april 2012

Brynäs till SM-Final !!
Tisdag 3 april 2012


Nytvättad och med sommarhjul
Tisdag 3 april 2012

Efter ett halvårs flängade till återvinningar, Ikea och annat i samband med flytten var bilen tämligen igengrodd. Så vi lämnade in den till en närliggande firma och fick den väldigt fint tvättad och städad för 250 kronor. Dom tar 99:- för en enkel handtvätt. Kommer nog aldrig mera att tvätta den själv.

Och Vinanor fixade hit sommarhjulen som blev kvar i Gävle, så nu är det ett rent nöje att titta ut genom köksfönstret.

Vi har förresten redan fått ett garage, men det är lite trångt så det blir nog parkeringsplatsen under perioder när vi använder bilen.
Ett års kalas
Fredag 30 mars 2012


Brynäs klara för semifinal
Onsdag 21 mars 2012Mellanmål
Torsdag 15 mars 2012Ludvig var hos oss några timmar medans pappa (som nu har tagit över barnledigheten) körde trädgårdsavfall till återbruket.
Och Brynäs tog ledningen i kvartsfinalen mot Frölunda med 2-1.

<< >>