«   »

Korkade fjollor (FI)
Fredag 3 Mars 2017


Gudrun Schyman & Co på Aftonbladet Debatt:
Feministiskt Initiativ drar härmed igång Pensionsuppropet, där vi uppmanar alla som inte är nöjda med dagens system, att skicka tillbaka sitt orangea kuvert och be Pensionsmyndigheten att göra om och göra rätt.

Det finns tydligen ingen gräns för vad vissa är beredda att göra för att få uppmärksamhet och klick.

Pensionsmyndigheten svarar helt korrekt:
Pensionsmyndighetens uppdrag är att administrera och berätta om det system som är demokratiskt beslutat. Det innebär att det inte är så stor idé att rikta en protest mot oss om du är missnöjd.Lämna Svenska Kyrkan?
Onsdag 1 Mars 2017

Ja naturligtvis! Det är bara oföretagsamhet och ren lathet som gör att det aldrig blir av.

Christer Sturmark   -   SVT Opinion:
Det finns en mängd organisationer som arbetar aktivt för att bekämpa fattigdom och hjälpa krigets och förföljelsens offer – utan att först kräva en religiös trohetsed.

Och då är du säker på att dina pengar verkligen går till behövande runt om i världen – inte i hög grad till att betala för tusentals anställda, byggnader och religiösa verksamheter i Sverige.Korkade fjollor (S)
Fredag 24 Februari 2017


Sveriges regering anklagas för att fortsätta skämma ut landet internationellt sedan finans­minister Magdalena Andersson postat en hattbild på Facebook och jämfört den med att bära slöja. "Är du seriös?" undrar en iransk kvinnorättsaktivist.

Den liberala riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson kallar bilden för ett huvudlöst hån mot kvinnor i Iran som kan straffas med tortyr om de vägrar bära slöja.Bra och lite annorlunda TV serie  -  Treme (HBO)
Torsdag 23 Februari 2017Life after Hurricane Katrina as the residents of New Orleans try to rebuild their lives, their homes, and their unique culture in the aftermath of one of the worst natural disasters in the USA.Krånglande WIFI donglar
Lördag 28 Januari 2017

Efter långvarigt krångel med båda USB nätverkskorten har jag nu kasserat dom och bytt tillbaka till moderkortets WIFI. Det visade sig att det faktiskt stöder 5GHz bandet. Att det inte stöder AC spelar mindre roll -får samma hastighet ändå (99 av utlovade 100 Mbits). Routern får en chans till.Filterbubbla  (Wikipedia)
Måndag 23 Januari 2017

En filterbubbla (efter engelskans "Filter Bubble") uppstår till följd av personligt anpassade resultat av sökningar efter information, till exempel då en användare använder en sökmotor på Internet eller delar och gillar saker på ett socialt medium. Olika algoritmer anpassar eller filtrerar automatiskt träfflistan beroende på uppgifter om användaren såsom vad denna har sökt, klickat på och gillat tidigare eller var personen befinner sig.

Syftet med att producera en filterbubbla är att visa det som användaren förväntas vilja se. En konsekvens blir att användare inte tar del av information som motsäger deras verklighetsuppfattning och isolerar dem intellektuellt i kulturella eller ideologiska bubblor.

Framträdande exempel är Googles Personalized Search, användares personliga nyhetsflöde på Facebook och rekommenderade videoklipp på Youtube. Vilka nyheter individen möts av påverkas även av vilka vänner personen har i sin kontaktlista på sociala nätverk och vad dessa delar och gillar, samt vilka nyhetsplatser, bloggar och forum användaren läser regelbundet.Samsung undersöker problemen med Note 7
Måndag 23 Januari 2017


Expressen Debatt
Måndag 16 januari 2017

Åsiktskorridorens övervakare ger inte fri lejd
Säg inte fel sak, inte ens i rätt forum. Om du inte är beredd på att få en flock grinollar efter dig – och riskerar att få din försörjning försvårad, skriver statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.Julafton
Lördag 24 December 2016
Avstod från julhandel på Maxi
Torsdag 22 December 2016


Klart!
Söndag 11 December 2016


Var på stan med Mamma & Mormor
Lördag 5 November 2016

Shit, vinter igen
Fredag 4 November 2016

Ny vecka i WoW  -massor av folk väntar på vecko-bossen Flotsam
Onsdag 2 November 2016

Fixat (mha Susanne)
Tisdag 1 November 2016


Nu bör dom sitta uppe trots skruttig betong. Fast inte så snyggt på baksidan förstås (förrådet).


Köksskåpen rasar
Lördag 29 Oktober 2016


World of Warcraft - Legion - Beastmaster LongJahn
Fredag 7 Oktober 2016

Utflykt till Öster Mälarstrand (nytt kondis och ny populär lekplats)
Söndag 4 september 2016


World of Warcraft - Ny expansion - Legion
Lördag 3 september 2016 (kom inte igång tidigare pga buggar)

Höst -vet inte vart sommaren tog vägen
Torsdag 1 september 2016(samma gamla vyer men dom är nytagna)


Mamma och Pappa var på kalas igen
Lördag 6 augusti 2016Nyklippt
Onsdag 3 augusti 2016


Det var trångt på 2.4 GHz-bandet men nu är vi ensamma på 5GHz
Onsdag 3 augusti 2016


Bytte router. Inte för att den gamla var dålig men den kunde bara administreras via kabel till en dator och det var lite bökigt nu när vi inte längre har någon laptop. Den nya kan jag fixa med via iPaden.

Blev dock besviken av den dåliga hastigheten när jag tetkörde. Det varierade mellan 25 och 65 Mbits/sek beroende på tidpunkt och val av kanal. Kunde inte hitta någon kanal som inte kolliderade med någon granne. Det är ju mycket annat på 2.4 GHz-bandet också. Trådlösa telefoner, bluetooth...

När jag bytte till 5GHz-bandet på senaste paddan som har Dual-Band/AC rusade farten genast upp till nästan 100 Mbits/s som är vad vi betalar för. Nu har jag stängt ner inbyggt WiFi på den stationära och stoppat dit en Dual-Band/AC USB-dongel av minimal storlek i stället -så nu är det full fart där med.

En eloge till Bredbandsbolaget som lovar 60-100 Mbits och levererar 98,99.

2016-08-05
Asus nätverkskort var inte stabilt med Asus drivrutin och den som Windows 10 tillhandahöll hittade inte 5GHz bandet. Det nya från D-Link hade en stor klisterlapp som framhöll vikten av att börja med att köra den medföljande CD:n. Det var bara det att Windows vägrade. Klokt nog, för bästa sättet är att bara stoppa i USB-pinnen och låta Windows sköta resten. Nu fanns både 2.4 och 5GHz banden med.

2016-11-04
Av outgrundlig anledning har inte World of Warcraft fungerat nåt bra på 5Ghz (problem att logga in), så jag har fått köra på 2.4 i alla fall. Häromdan provade jag Asus-dongeln igen. Avinstallerade gamla drivrutinen och lät Windows installera den nya. Nu hittade den 5Ghz bandet -och WoW fungerar!!

2017-01-21
Fast jag tappade förbindelsen med WoW lite väl ofta. Svårt att veta orsaken, kan ju vara routern också. Men så började den att då och då stänga av sig helt och hållet så nu är den definitivt kasserad. Upptäckte sent omsider att WIFI på moderkortet faktiskt har stöd för 5GHz bandet. Visserligen inte AC-standard, men det spelar nog ingen större roll med bara 100 Mbits anslutning. Nu har jag inte haft något krångel på två dagar. Börjar det igen lär jag testa en annan router.Långhårig nattgäst (ska gå till frissan på måndag)
Onsdag 28 juli 2016


Bytte dörrar på TV-bänken (och skruvade vidare på inställningarna)
Lördag 23 juli 2016


Det kryllade av folk som jagade Pokémons (själv hittade vi bara en -den nere till vänster)
Lördag 23 juli 2016


Invigning av LG UH49770V & Ikea Bestå
Onsdag 20 juli 2016


Någon fyllde 40
Tisdag 5 juli 2016


SVT Opinion - Felicia Sundmark (KD)
Måndag 4 juli 2016

Den minsta gemensamma nämnaren för de här övergreppen är att de begåtts av så kallade ensamkommande flyktingungdomar. Här uppstår en konflikt för dagens feminister. Feminismen är nämligen starkt sammanlänkad med marxismen i sin syn på samhället. Man närmast maniskt fokuserar på teorier om över- och underordning.

Konflikten för feministerna ligger här i att förövarna är asylsökande och därigenom tillhör en så kallad förtryckt grupp. När en sådan grupp förtrycker en annan underordnad grupp slår det slint i huvudet på vänsterfeministerna. Vems sida ska de stå på?
Försöker ta mig igenom Game of Thrones Säsong 6
Onsdag 29 juni 2016

I mitt tycke har den med tiden utvecklats till en osammanhängande, innehållslös och seg soppa.
PS: Dom hade lyckats skrapa ihop lite innehåll till dom två sista avsnitten.


Vi är chockade men Farage, Trump, Le Pen, Sjöstedt och liknande figurer jublar...
Midsommarafton 2016


Mamma o Pappa på 60-års kalas
Lördag 11 juni 2016


Nu blommar det
Lördag 4 juni 2016


Nya lurar till sena TV-kvällar
Onsdag 1 juni 2016

Bluetooth från Apple-TV till den lilla batteridrivna mottagaren. Lurarna var dyra men låter bra och är bekväma (behöver inte tryckas in långt in i hörselgången som dom flesta andra moderna modeller).


Picknick med mat från Subway
Måndag 23 Maj 2016


Årets första fika ute
Lördag 7 Maj 2016


Knopparna är sena i år (men nu blev det sommar direkt).
Tisdag 3 Maj 2016


Gillar inte Apple
Måndag 2 Maj 2016

Ändå har jag köpt allt det här. Fyra iPad, två Apple TV och nu senast en iPhone 6 till hustrun.
Nu fattas det bara en iMac. Men det kommer inte att hända -där går gränsen.Fast nu tycker jag nästan lite synd om Romson
Tisdag 26 April 2016

Visst pratar hon ibland fortare än hon tänker, men jag tycker ändå att det är orättvist att hon ska behöva bära hela hundhuvudet. Vissa debattörer hävdar att det beror på att hon är kvinna och saknar ett grabbgäng som backar upp henne. Det stämmer kanske för inte har väl den där politiska broilern vid hennes sida presterat bättre. Personligen värderar jag förstås inte nån miljöpartist särskilt högt...


Lite skadeglad är jag.    Kanske värst av allt, han måste snart sälja sin kolbit...
Fredag 22 April 2016


Födelsedagsfirande igen, men nu fler paket och lite snyggare frisyr.
Onsdag 30 Mars 2016
Födelsedagstårta och påskägg.
Påskafton 26 Mars 2016


Shoppat
Söndag 20 Mars 2016

Gissa vad som är till blivande 5-åring (ledtråd: det är inte näshårstrimmern).


Slår ihop sina kloka huvuden
Söndag 6 Mars 2016

<< >>