«  
Julafton
Tisdag 26 December 2017


Anna Dahlberg | Expressen
Lördag 21 Oktober 2017

Moderaterna har rätt om flyktingpolitiken

Här kommer lite fakta om flyktingströmmen till EU hittills i år: 145 870 migranter har korsat Medelhavet, varav det stora flertalet tog den centrala rutten från Libyen till Italien. Av dessa drunknade 2 784 personer. Könsfördelningen bland migranterna är 69,3 procent män och 12,9 procent kvinnor (resten barn). Den enskilt största gruppen kommer från Nigeria. Med undantag för syrier (9,7 procent) domineras migrantflödet helt av afrikanska länder som Guinea, Elfenbenskusten och Gambia.

Alla skulle tjäna på en ärligare debatt
Men i stället för att väcka en nyfiken debatt har Moderaternas nya linje kritiserats från såväl höger som vänster. Likt ett mantra förkunnas att Sverige måste värna asylrätten. Men vad menas egentligen med det? Det finns i dag inget lagligt sätt att ta sig till EU och utöva rätten att söka asyl - av det enkla skälet att unionen skulle kollapsa om det gjorde det.Lördagsgodis
Lördag 30 September 2017


Övernattning
Söndag 17 September 2017


Alice Teodorescu | Ledarkrönika i GP
Lördag 2 September 2017

Ta ert demokratiska ansvar nu

En livskraftig demokrati består av två parter - en som regerar och en som opponerar. I ett parlamentariskt system ska minoritetsregeringar, vilket Sverige historisk haft många av, anpassa sig efter riksdagens majoritet, annars ska de inte överleva. Att regering och opposition ingår en pakt för att diskvalificera valresultatet, likt man gjorde med DÖ, är demokratividrigt.

Sedan SD kom in i riksdagen har svensk politik handlat om vem som starkast tar avstånd ifrån dem. En strategi som ger virtuella ryggdunkar på Twitter men som knappast kan betraktas som särskilt lyckosam då partiet nu riskerar att inta positionen som riksdagens näst största.

Det senaste halvåret har fokus riktats på Moderaternas interna problem. Men de som borde ställas till svars är Liberalerna och Centern som ständigt kritiserar regeringen samtidigt som de vägrar lägga fram en gemensam alliansbudget med, vad man får anta utifrån deras perspektiv, bättre innehåll.Stig-Björn Ljunggren | Aftonbladet Debatt
Torsdag 24 Augusti 2017


SD gör att inte ens Jesus kan frälsa Moderaterna

Citat:
Det är lätt att föreställa sig den första presskonferensen som Anna Kinberg Batras efterträdare skulle hålla. Första frågan skulle vara, ”Hur ska ni ställa er till Sverigedemokraterna i riksdagen?”

Den nya moderatledaren skulle då ha tre galna tunnor att hoppa i:
Tunna 1 är ”Vi kan tänka oss att samverka med SD”.
Tunna 2 är ”Vi kan inte tänka oss att samverka med SD”.
Tunna 3 är att älta ett icke-svar på temat ”Vi vill ha en Alliansregering..."Skippar digitalboxen
Tisdag 15 Augusti 2017

Tittar nästan aldrig på Live TV och spelar sällan in någonting. Det blir mest SVT Play, Netflix och HBO via Apple TV. Så boxen är nu ersatt av CI-modul för ComHem och en liten USB-disk för inspelning.

Många, många år sedan det var så rent och städat med apparater och kablar i TV-bänken.Utflykt med nya bilen   (han trivs i bagageutrymmet)
Fredag 28 Juli 2017
Message från Leksand Sommarland
Lördag 15 Juli 2017


Lite sugen på en ny men behåller nog den här   (bär sina 13 år med värdighet)
Lördag 15 Juli 2017


Nya bilen hämtad och godkänd av berörda parter
Torsdag 13 Juli 2017
Kasserar den gamla skruttiga Volvon
Måndag 10 Juli 2017


Den årliga biltvätten avklarad   (Heltvätt 249:-)
Tisdag 5 Juli 2017


Ny router -igen
Onsdag 28 Juni 2017


Misstänkte att den gamla var orsaken till att WiFi hängde sig då och då. Nu har det gått en dryg vecka utan sådana symptom. Blev en dyr Apple Airport Extreme för det var den enda som inte var nerlusad med en massa löjliga antennspröt och så är den förstås på sedvanligt Apple manér extremt lättskött.

2017-07-18
En månad utan minsta hack, så det var uppenbarligen routern. Haft krångel med D-Link förr.Högsommar | Mamma & Pappa på SPA-weekend
Lördag 27 Maj 2017
Var med Mormor till frissan | Mamma & Pappa på SPA-weekend
Fredag 26 Maj 2017


Kylig fika
Lördag 20 Maj 2017SVT Partiledardebatt
Måndag 15 Maj 2017

Måste vår demokrati vara underhållning?

Måste vi ha en form som kräver korta svar och schwungfulla repliker på tid? Förtjänar vi inte bättre än dessa infantila "dueller" som Mats Knutsson benämnde dem i söndags? Käftande i stället för samtal. Vuxna människor, våra partiledare babblar i mun på varandra och beskyller varandra som barn, utan att vi väljare för den skull blir särskilt klokare.

Den viktiga diskussionen om vårt lands framtid görs till billig underhållning. En Mello-variant där vi väl snart får rösta på vem vi tycker är bäst klädd, häftigast sminkad eller säger roligast saker. Mindre intressant blir vad som faktiskt sägs, vad partierna faktiskt vill göra.

Henry Bronett - Expressen Debatt


Tack och lov  (Macron 65%)
Söndag 7 Maj 2017


Första maj
Måndag 1 Maj 2017


SVT Opinion
Lördag 22 April 2017

Människor baserar ofta beslut på känsla, och bekräftar dem sedan genom utvalda fakta. Ändå – eller just därför – har vi ett ansvar att se till att faktabaserad kunskap ligger till grund för utvecklingen av vårt samhälle, skriver företrädare för bland annat vetenskapliga organisationer, företag och universitet.

Vi oroas av att känslor alltför mycket styr debatter på politiska arenor och i media; av att åsikter och fakta blandas ihop och ges lika tyngd i det offentliga samtalet. Det gör att polariseringen i samhället riskerar att öka och att beslut tas på felaktiga grunder.

I dag går hundratusentals människor i mer än 500 städer runt om i världen ut på gatorna för att visa sitt stöd för vetenskapen.Födelsedag 6 år
Torsdag 30 Mars 2017


Efter dagis
Måndag 6 Mars 2017


<< >>