«   »
Windows 10 registerhack
Fredag 1 Mars 2019

Har aldrig gillat det vita blaskiga utseendet på Windows 10. Nu (i version 1809) har man lagt till något man kallar Mörkt appläge som dämpar lite på vissa ställen. Dock lyser fortfarande namlisterna på inaktiva fönster ilsket vitt.

Hittade info på nätet om en notering man kan göra i Registret för att få önskad färg på dessa lister.


Tio år med World of Warcraft
Måndag 4 Februari 2019Steget efter - Twitter
Måndag 4 Februari 2019


Brev från Säfsen
Lördag 26 Januari 2019

Inte jag, men somliga uppskattar snön...
Söndag 20 Januari 2019

Löfvenpakten blundar för de verkliga problemen
Söndag 20 Januari 2019

Till år 2028 kommer Sveriges befolkning att ha vuxit med ytterligare en miljon, enligt SCB. Det är en mycket snabb demografisk förändring, som ger upphov till en rad frågor: Var ska alla dessa människor bo i bostadsbristens Sverige? Hur ska vi få fram lärare, sjuksköterskor, socialsekreterare och poliser för att matcha befolkningsökningen?

Hur påverkar den stora migrationen från strängt konservativa delar av världen synen på jämställdhet och individens rätt att själv välja sin religion, sexualitet och politiska övertygelse? Redan i dag lever nästan var sjätte niondeklassare i våra storstäder under hedersförtryck.

Anna Dahlberg i ExpressenJulafton
Måndag 24 December 2018Rekordvinst
Lördag 15 December 2018

Tur med korten i kombination med berusad dåre (helgonet).Övernattade
Fredag 14 December 2018Black Friday
Fredag 23 November 2018Fokus omslagsbild
Fredag 16 November 2018Ivar Arpi - Twitter
Onsdag 14 November 2018

Liberalerna och Centerpartiet släppte fram S och Mp till makten efter valet 2014 genom att lägga ner sina röster. Nu röstar de aktivt ned en borgerlig regering.

Handlingar väger tyngre än ord. C och L dödade Alliansen idag.

Klädmode som inte åldrats väl.Johan Hakelius - Blogg
Söndag 14 Oktober 2018

Nu är mittenpartierna ense: de vill se Ulf Kristersson som statsminister. Därför lovar de att rösta nej till honom om han frågar riksdagen.

Det är ett sätt att beskriva dagens presskonferenser på. Här är ett annat:

Annie Lööf menar att det krävs "fler ja och färre nej". Därför säger hon nej till att pröva en alliansregering i riksdagen, nej till att låta moderater och kristdemokrater bilda regering och nej till att låta Stefan Löfven bilda regering. Däremot säger hon ja till alla regeringar som inte går att bilda.

Det är ett rätt härligt skådespel. Inget handlar längre om sakpolitik, eller Sverige, eller något annat av det slaget. Allt handlar nu bara om två partier som lovat det omöjliga, men inte vill backa, inte vill ta några konsekvenser, inte vill göra något alls, strängt taget, utom att vänta och hoppas på att verkligheten plötsligt blir en helt annan.

Huvudet i kläm?
Jajamän!
Men dra ut det, då.Valresultat 2018
Torsdag 13 September 2018


Sluta larva er om Sverigedemokraterna
Fredag 10 Augusti 2018

Johan Hakelius i Expressen

De här sverigedemokratiska ledamöterna har förstås röstat och haft sig, i fyra långa år. Ibland har de stött regeringen, ibland oppositionen. Det är det som gör renhetsspelet en aning fånigt. Tanken verkar vara att man förblir fläckfri, även om man dagligen måste rulla sig i dynga, om man bara låter bli att tala med grisen.

Och hur är det egentligen tänkt att renhetsspelet ska fortsätta efter 9 september, om valresultatet blir som det verkar bli? Sverigedemokraterna kanske får 70 ledamöter, som kommer att rösta för och emot alla förslag. Hur ska man undvika lorten då?Bara hajar på Svenska Spel poker, har provat Unibet i stället
Onsdag 8 Augusti 2018


Hemma igen  -  Simborgarmärket
Tisdag 31 Juli 2018


Tylösand
Söndag 22 Juli 2018
På Skara sommarland med grannen tillika fästmön
Enligt egen utsago ska dom gifta sig när han fyller 18 och hon 20.
Torsdag 19 Juli 2018
Någon har varit här
Söndag 24 Juni 2018


Midsommarafton
Fredag 22 Juni 2018


Bilen tvättad två gånger
Söndag 3 Juni 2018

Först i torsdags för 299:- på vanliga stället. Sedan idag gratis av några häftiga åskskurar.


Någon har sovit över
Lördag 2 Juni 2018


Firade Mors dag på Vallby
Söndag 27 Maj 2018


Årets första utefika
Lördag 5 Maj 2018
Weekend i Stockholm med Mamma
Lördag 28 April 2018
Födelsedag
Fredag 30 Mars 2018


Julafton
Tisdag 26 December 2017


Anna Dahlberg | Expressen
Lördag 21 Oktober 2017

Moderaterna har rätt om flyktingpolitiken

Här kommer lite fakta om flyktingströmmen till EU hittills i år: 145 870 migranter har korsat Medelhavet, varav det stora flertalet tog den centrala rutten från Libyen till Italien. Av dessa drunknade 2 784 personer. Könsfördelningen bland migranterna är 69,3 procent män och 12,9 procent kvinnor (resten barn). Den enskilt största gruppen kommer från Nigeria. Med undantag för syrier (9,7 procent) domineras migrantflödet helt av afrikanska länder som Guinea, Elfenbenskusten och Gambia.

Alla skulle tjäna på en ärligare debatt
Men i stället för att väcka en nyfiken debatt har Moderaternas nya linje kritiserats från såväl höger som vänster. Likt ett mantra förkunnas att Sverige måste värna asylrätten. Men vad menas egentligen med det? Det finns i dag inget lagligt sätt att ta sig till EU och utöva rätten att söka asyl - av det enkla skälet att unionen skulle kollapsa om det gjorde det.Lördagsgodis
Lördag 30 September 2017


Övernattning
Söndag 17 September 2017


Alice Teodorescu | Ledarkrönika i GP
Lördag 2 September 2017

Ta ert demokratiska ansvar nu

En livskraftig demokrati består av två parter - en som regerar och en som opponerar. I ett parlamentariskt system ska minoritetsregeringar, vilket Sverige historisk haft många av, anpassa sig efter riksdagens majoritet, annars ska de inte överleva. Att regering och opposition ingår en pakt för att diskvalificera valresultatet, likt man gjorde med DÖ, är demokratividrigt.

Sedan SD kom in i riksdagen har svensk politik handlat om vem som starkast tar avstånd ifrån dem. En strategi som ger virtuella ryggdunkar på Twitter men som knappast kan betraktas som särskilt lyckosam då partiet nu riskerar att inta positionen som riksdagens näst största.

Det senaste halvåret har fokus riktats på Moderaternas interna problem. Men de som borde ställas till svars är Liberalerna och Centern som ständigt kritiserar regeringen samtidigt som de vägrar lägga fram en gemensam alliansbudget med, vad man får anta utifrån deras perspektiv, bättre innehåll.Stig-Björn Ljunggren | Aftonbladet Debatt
Torsdag 24 Augusti 2017


SD gör att inte ens Jesus kan frälsa Moderaterna

Citat:
Det är lätt att föreställa sig den första presskonferensen som Anna Kinberg Batras efterträdare skulle hålla. Första frågan skulle vara, ”Hur ska ni ställa er till Sverigedemokraterna i riksdagen?”

Den nya moderatledaren skulle då ha tre galna tunnor att hoppa i:
Tunna 1 är ”Vi kan tänka oss att samverka med SD”.
Tunna 2 är ”Vi kan inte tänka oss att samverka med SD”.
Tunna 3 är att älta ett icke-svar på temat ”Vi vill ha en Alliansregering..."Skippar digitalboxen
Tisdag 15 Augusti 2017

Tittar nästan aldrig på Live TV och spelar sällan in någonting. Det blir mest SVT Play, Netflix och HBO via Apple TV. Så boxen är nu ersatt av CI-modul för ComHem och en liten USB-disk för inspelning.

Många, många år sedan det var så rent och städat med apparater och kablar i TV-bänken.Utflykt med nya bilen   (han trivs i bagageutrymmet)
Fredag 28 Juli 2017
Message från Leksand Sommarland
Lördag 15 Juli 2017


Lite sugen på en ny men behåller nog den här   (bär sina 13 år med värdighet)
Lördag 15 Juli 2017


Nya bilen hämtad och godkänd av berörda parter
Torsdag 13 Juli 2017
Kasserar den gamla skruttiga Volvon
Måndag 10 Juli 2017


Den årliga biltvätten avklarad   (Heltvätt 249:-)
Tisdag 5 Juli 2017


Ny router -igen
Onsdag 28 Juni 2017


Misstänkte att den gamla var orsaken till att WiFi hängde sig då och då. Nu har det gått en dryg vecka utan sådana symptom. Blev en dyr Apple Airport Extreme för det var den enda som inte var nerlusad med en massa löjliga antennspröt och så är den förstås på sedvanligt Apple manér extremt lättskött.

2017-07-18
En månad utan minsta hack, så det var uppenbarligen routern. Haft krångel med D-Link förr.Högsommar | Mamma & Pappa på SPA-weekend
Lördag 27 Maj 2017
Var med Mormor till frissan | Mamma & Pappa på SPA-weekend
Fredag 26 Maj 2017


Kylig fika
Lördag 20 Maj 2017SVT Partiledardebatt
Måndag 15 Maj 2017

Måste vår demokrati vara underhållning?

Måste vi ha en form som kräver korta svar och schwungfulla repliker på tid? Förtjänar vi inte bättre än dessa infantila "dueller" som Mats Knutsson benämnde dem i söndags? Käftande i stället för samtal. Vuxna människor, våra partiledare babblar i mun på varandra och beskyller varandra som barn, utan att vi väljare för den skull blir särskilt klokare.

Den viktiga diskussionen om vårt lands framtid görs till billig underhållning. En Mello-variant där vi väl snart får rösta på vem vi tycker är bäst klädd, häftigast sminkad eller säger roligast saker. Mindre intressant blir vad som faktiskt sägs, vad partierna faktiskt vill göra.

Henry Bronett - Expressen Debatt


Tack och lov  (Macron 65%)
Söndag 7 Maj 2017


Första maj
Måndag 1 Maj 2017


SVT Opinion
Lördag 22 April 2017

Människor baserar ofta beslut på känsla, och bekräftar dem sedan genom utvalda fakta. Ändå – eller just därför – har vi ett ansvar att se till att faktabaserad kunskap ligger till grund för utvecklingen av vårt samhälle, skriver företrädare för bland annat vetenskapliga organisationer, företag och universitet.

Vi oroas av att känslor alltför mycket styr debatter på politiska arenor och i media; av att åsikter och fakta blandas ihop och ges lika tyngd i det offentliga samtalet. Det gör att polariseringen i samhället riskerar att öka och att beslut tas på felaktiga grunder.

I dag går hundratusentals människor i mer än 500 städer runt om i världen ut på gatorna för att visa sitt stöd för vetenskapen.Födelsedag 6 år
Torsdag 30 Mars 2017


Efter dagis
Måndag 6 Mars 2017


<< >>