«   »

Gott Nytt År


Fick sällskap till frukosten
Lördag 28 December 2013

Ska sova över. Mamma och Pappa är på spa-weekend.God Jul
Julafton 2013Julpyntat
Söndag 22 December 2013

Det blir inte så mycket numera bara några tomtar...Ut med spretig växt
Lördag 14 December 2013


Ville egentligen inte ha
några fönsterbrädor alls
men fick kompromissa i vardagsrummet och har
fått stå ut med spretig växtliget i nacken under
två års tid. Nu blev jag
dock äntligen av med den.


Hade varit på Lek o Bus med Mamma och Mormor
Lördag 7 December 2013


Tittar på Bärgarn
1:a Advent 2013

Han hade varit här och sovit middag medans Mamma o Pappa shoppade.

Erikslund
Lördag 23 November 2013


VAB
Fredag 22 November 2013


Utflykt till Skultuna
Söndag 17 November 2013


Pressgrannar
Fredag 15 November 2013

Jag är inte ensam om att inta en skeptisk attityd till Apples nya IOS7. Här är en insändare i PC för Alla:

"Jag har just uppgraderat min IPhone till IOS7. Vilken katastrof! Gränssnittet är en misslyckad blandning av Toys'r'us och en gulnad Vax-terminal från 1980-talet. Vet ni om jag kan backa tillbaka och bli av med eländet?" (Svar: Nej)HBO Nordic
Torsdag 7 November 2013

Jag har sporadiskt följt Bordwalk Empire (gangsterhistoria från tidigt 1900-tal). Delar av säsong 2 på SVT och säsong 3 på NRK och har länge varit sugen på att se hela serien från början till slut. Det skulle innebära ca 48 timmars TV-tittande (säsong 4 är i full gång på HBO).

Problemet har varit att HBO hittils varit totalt sågat på nätet. Dålig buggig plattform, dyrt alternativt lång bindningstid och mycket annat. Men fram för allt att det har saknats både app till Apple-TV och stöd för AirPlay trots att det senare var utlovat till Februari i år.

Nu missade jag ett särskilt spännande avsnitt på NRK så jag tänkte betala för en månad och se det avsnittet på datorn men då visade det sig att dom just i dagarna äntligen fått till AirPlay och samtidigt skippat bindningstiden. Nu är det ett pris, 79:- / mån, ingen bindningstid. Förhoppningsvis är det här inledningen på en uppryckning.

Det var tyvärr inte äkta AirPlay utan något mellanting mellan AirPlay och skärmspegling och det småhackade lite men var ändå fullt sevärt -i två kvällar sedan var det helstopp. I går kväll fick jag titta med IPaden på magen. Fick dock igång det igen i dag genom att nollställa nätverket i IPaden. Möjligen är det bäst att dra igång AirPlay innan man startar HBO appen. Fast den äter batteri. Möjligen är äkta AirPlay strömsnålare för då kan ju IPaden gå ner i viloläge.Vi har fått nytt jobb
Tisdag 22 Oktober 2013

Nja inte vi personligen precis, men någon vi känner har fått jobb på Bombardier i Västerås och slipper pendla till Stockholm.Han var här och bakade igen
Söndag 13 Oktober 2013

Pressgrannar
Fredag 11 Oktober 2013

Bytte Gefle Dagblad mot VLT när vi flyttade till Västerås och saknar bevakningen av Elitserien i ishockey (läs Brynäs/Leksand). Nåja, man kan inte få allt. VLT innehåller mycket annan värdefull information.
I dag kunde jag till exempel läsa att någon sprayat med svart färg i en trappuppgång i Kolbäck.


Onödig uppdatering
Måndag 7 Oktober 2013

Här har jag anpassat vissa avdelningar på hemsidan så att dom ska passa in perfekt på iPaden och så byter Apple till nytt IOS och så stämmer det inte längre. Det som förut passade in exakt är nu för stort.

Anledningen är antagligen att det, i mitt tycke, redan förut onödigt tjocka övre området i Safari nu blivit ännu tjockare och det har ändrat förhållandet mellan höjd/bredd. Har för övrigt ännu inte upptäckt något som blivit bättre i nya OS:et. Det har bara blivit fulare.Tittar på Drömmarnas trädgård
Lördag 5 Oktober 2013

Medverkande (källa Wikipedia):
Igglepiggle - blå björnlik docka
Upsy Daisy - rag doll med brun hy
Makka Pakka - krämfärgad rund kropp

Tomblibooerna (Unn, Oo, Eee)
-kostymer med ränder och prickar
Pontipinerna (röda), Wottingarna (blå)
-två familjer med tio små figurer

Haahooerna - stora kuddliknande varelser
Titifeerna - tropiska fåglar
Ninky Nonk - tåg, Pinky Ponk - luftskeppNöjd med gårdagens inköp
Måndag 30 September 2013

Hann bara koppla ihop grejorna igår och se att dom fungerade. I dag har jag provlyssnat och provtittat en del och kan konstatera att dom uppfyller mina förväntningar.

Det är klart att en sådan liten låda inte kan leverera den djupaste och tyngsta basen men den bas som finns räcker gott och den är fast och distinkt. Mellanregistret är klart och tydligt. Det översta tonregistret kan jag inte yttra mig om för det hör man inte i min ålder.

Apple TV fungerar som förväntat. Den är utmärkt som AirPlay-mottagare för IPaden men är i övrigt en ytterst primitiv anordning (åtminstone om man inte använder ITunes), men det visste jag ju innan.


Audio Pro T10 och Apple TV
Söndag 29 September 2013


Rensade upp lite i TV-bänken. Ersatte datorn, som jag aldrig orkade hålla uppdaterad, med en Apple TV för att kunna spegla IPaden till TV:n och titta på exvis SVT Play den vägen.

Gamla stereon och två skrymmande högtalare ersätts av den lilla aktiva högtalaren från Audio Pro. Den kan dels återge kvalitativt TV-ljud och dessutom trådlöst (BlueTooth 4.0) spela upp musik (läs Spotify) direkt från IPaden.


Testar Google Fonts
Fredag 27 September 2013

font-family: Shojumaru
Om raden ovanför ser annorlunda ut har din webläsare hämtat fonten från Google Fonts.

Det finns annars bara en handfull fonter som är Web-säkra, dvs garanterat finns på alla plattformar.
Visst klarar man sig med Verdana (bredare) och Arial (smalare), men jag tyckte det var kul att testa.

Fuji Direkt - Prisvärt fotolabb
Torsdag 26 September 2013

Dom var billigast redan tidigare och nu har dom sänkt priserna ytterligare. En förstoring på Canvas i format 40x60 kostar nu bara 195:- Det innebär att man får tre stycken till priset för en hos exempelvis Crimson.

Jag har inte noterat någon sämre kvalitet än på andra labb jag testat (Canvas har jag dock inte provat någon annan stans). Tyvärr erbjuder dom bara helblankt papper till vanliga förstoringar och det vill jag inte ha, så där blir det Crimson även i fortsättningen.


Nu är det redan höst
Onsdag 25 September 2013


Tycker inte det var längesen jag fotade det där trädet i höstskrud förra gången.

Och att det var härom veckan vi satt där nere och solade och fikade.
Känns lite vemodigt.

Mera höst - nya bilder
Torsdag 3 Oktober 2013

Extra dagishämtning (pappa var på kurs)
Tisdag 17 September 2013


Fortfarande högsommar (Östra hamnen i Västerås)
Söndag 8 September 2013


Pressgrannar
Onsdag 4 September 2013

Martin Appel i PC för Alla tar upp vad han kallar sommarens mobilbluff, nämligen det maxtak för surfandet i dom mobila bredbanden som operatörerna helst talar tyst om. Det är kanske inget problem för den som bara uppdaterar Facebook och skickar något Mail, men en klar trend nu är att datorn och mobilen blir dagens TV och många skaffar mobilt bredband för att kunna se TV i sommarstugan, men med exempelvis Telia kan man inte ens se Rapport varje dag utan att stöta i maxtaket.

Han föreslår därför att operatörerna tvingas ange ett jämförpris precis som mataffärerna måste ange kilopris. Enheten skulle kunna vara vad 100GB / mån kostar. Det är vad som går åt om man vill kunna se en film eller tillbringa några timmar på SVT Play varje dag.
Så här ser PC för Allas jämförelseprislista ut:

Mig förvånar det inte att hästskojarna på Telia tar hem bottenpriset.
3: 299 kr
Tele 2: 647 kr
Telenor: 6471 kr
Telia: 6609 kr

Barnvakt
Lördag 24 Augusti 2013


Hemma hos honom. Mamma och Pappa var på fest.

Lyckades inte få honom att stanna i sökaren förrän vid kvällsmålet.


Provåker mammas nya cykel
Torsdag 15 Augusti 2013


Ny Webdesign
Onsdag 14 Augusti 2013

Hemsidor och bloggar ska numera ha ett ljust och rent utseende och trendkänslig som man är har jag försökt att modernisera den här sidan lite. Jag använder ju inga avancerade verktyg utan bara ren grundläggande HTML, så möjligheterna var dock något begränsade.

Trots det är jag hyfsat nöjd. Efter en del micklande har jag fått den att se ungefär likadan ut på Ipaden som på PC:n (testat med Firefox och Internet Explorer).

Har hämtat en del inspiration från fotobloggen  www.nevarien.se.   Hoppas att även få inspiration av hennes fina bilder även om jag inte är lika ung och snygg och kan använda mig själv som motiv.

Lite teknisk info:
Försökte även följa den tekniska trenden att skippa FRAMES men det blev lite för krångligt. Nu är kolumnerna gjorda med FRAMES och toppraderna med IFRAMES. Notera att det är meningen att vänstra toppraden scrollar undan uppåt på PC:n. Med Ipaden finns inget val den scrollar alltid hela skiten.

Indalsälven
Foto: Jag på fältarbete 1965

Foto: Petra på semester 2013Jobbigt att klippa gräset i värmen
Lördag 3 Augusti 2013


Pressgrannar
Tisdag 23 Juli 2013

Det är enligt mig mycket oartigt att vara mer intesserad av att någon av de 569 vännerna på Facebook håller på att tvätta håret, steka pannkakor eller tapetsera sovrummet än av mig som sitter där fullt levande. Nej, lämna smartfånen hemma när du går bort.

Läsarinlägg i PC för Alla


Utflykt till Tidö slott
Torsdag 18 Juli 2013På väg hem från dagis
Onsdag 10 Juli 2013Kumlagatans lekplatser är populära
Söndag 7 Juli 2013

Och fika med bulle och tårta var också väldigt uppskattat.


Han attraherar bedagade blondiner
Söndag 16 Juni 2013


Glass med jordgubbar
Söndag 9 Juni 2013

Hemgjord mjukglass med svenska jordgubbar var mycket uppskattat. Ingenting kunde distrahera
honom så länge det fanns något kvar.


Cykelburen gäst
Lördag 25 Maj 2013

Tittade in och ville ha lite fika.
Fast han hade varit lat och liftat en bit av vägen.


<< >>