Nu fungerar fasta telefonen igen
Måndag 20 augusti 2012


Nästan två veckor tog det för Telia att åtgärda felet. Och inte fick vi veta vad det var för fel eller varför det tog så lång tid, för någon människa har vi inte haft kontakt med. Det kom bara ett SMS på förmiddagen som talade om att det var åtgärdat.

Så med var sin mobiltelefon varför har man då dessutom en fast telefon? Ett skäl brukar ju vara att det är tryggt och säkert, fungerar alltid. Jovisst!


Att Telias mobilnät skulle ligga nere i nästan två veckor är väl närmast otänkbart. Det skulle i så fall vara en förstasidesnyhet. Så var sin mobil med olika operatörer borde vara tryggt nog.

Nå är det billigare då. Nja, jag betalde nyss en kvartalsräkning på nästan 800:- Det låter inte så billigt. Jag tog därför en titt på Telias hemsida. Det första man möts av när man klickar på Fast telefoni är bilden till höger.

Som vanligt på dessa moderna hästskojares marknad får man leta för att hitta det verkliga priset. Efter dom första månaderna blir det 65:- och så tillkommer avgift för fast abonnemang på 145:- Plus nummerpresentation 20:- Då har dom 35 kronorna blivit 230 i fasta avgifter, så min räkning stämmer nog.

Vad skulle det då kosta att bara använda mobil? Efter att ha navigerat förbi alla erbjudanden om att köpa telefon på avbetalning hittar jag abonnemanget på sista bilden till höger. Om man inte lägger till mobilsurf eller annat så verkar enda haken vara 24 mån bindningstid.

En snabb kalkyl visar att det vi pratar mindre än 20 min om dagen plus nuvarande kontantkortsladdningar blir en vinst. Tja, inga stora summor så det får väl rulla på som hittils. Om det nu inte blir flera långa stopp på fasta telefonen, då säger man kanske upp den av ren tjurighet.Tillbaka