Tillbaka

 Half-Life 2

Jag har en längre tid varit lite sugen på att testa ett lite nyare PC-spel av typen FPS (First Person Shooter). På Ica Maxi hittade jag Half Life 2. Det är inte alldeles nytt, men tillräckligt och det hör inte till dom som ställer extrema krav på grafikkortet.

Det visade sig mycket riktigt att mitt grafikkort räckte till -just precis. Jag kan köra det i upplösning 1280x1024 med allt på max -dock inte med kantutjämning och sådant.

Värre var det att komma någon vart i spelet. Hade inledningsvis inte en aning om vad jag skulle göra. Om jag inte hade hittat en detaljerad Walkthrough på nätet hade jag nog gett upp ganska snart. Det tog mig ändå flera veckors ganska intensivt spelande att ta mig hela vägen till målet.

Nu är jag i alla fall framme och har därmed räddat mänskligheten. Är dock inte riktigt säker på från vad och inte heller exakt hur det gick till.


Bitvis är det nästan fotografisk grafik.Många typer av motståndare -man måste ständigt se upp för dessa headcrabs.Annars käkar dom upp ens huvud och man blir en zombie.Många vapen har man tillgång till -med en Gravity gun kan man klyva zombies mha sågblad.Fordon saknas inte heller. Här kör vi vattenskoter och attackeras av en helikopter.Här har vi klivit av Sandbuggyn för att skjuta ner en attackhelikopter.Här är moståndarna Oberwatchers och vapnet en Puls rifle.Det här är en sk strider -bara att fly eftersom luftvärnsmissilerna är tillfälligt slut.Nästan kuslig närvarokänsla när man klättrar under den här stora bron.Vi har i alla fall hittat nya missiler -tur för snart anfaller en attackhelikopter.
Notera Barnaclen som sitter uppe under bron och vars långa tunga hänger ner.
Kommer man i kontakt med den blir man genast upphissad och uppäten.Nu har vi tagit oss ända in i fiendens högkvarter -här kryllar det av Oberwatchers.En liten flirt i hissen hinns ändå med mellan bataljerna.Slutligen förstör vi det här -vad det nu är- och räddar mänskligheten.
Tillbaka