Tillbaka
Med nytt grafikkort (Geforce 8800GT) kunde vi prova på lite tyngre spel.

2008-11-10
Medal of Honor Airborne

Okomplicerad skjutare. Andra världskriget. Man kan själv välja hur man vill angripa fienden, rusa på och panga för fullt eller smyga omkring och pricka dom, med hjälp av kikarsikte, exempelvis från hustaken. Ganska kul att bara springa omkring och skjuta, utan att behöva tänka. Lite primitivt med inställningar dock. Går inte att spara när man själv vill och den upplösning man väljer vid installationen, går sedan inte att ändra.
2008-10-08
Need For Speed Prostreet

Har spelat två äldre versioner som jag tyckte var ganska kul. Särskilt 2:an där man fritt kunde åka omkring i en stad som jag tror var en kopia av Los Angeles. Den här versionen var dock inte lika kul. Mer realistisk och enbart banracing. Dragracingen var direkt tråkig. Fast snygg grafik förstås.


2008-10-08
Company of Heroes

Lite äldre spel som följde med grafikkortet. Det är av typen RTS (Real Time Strategy). Man springer inte omkring själv och skjuter. I stället dirigerar man plutoner med olika sorts beväpning. Man har även tanks och andra fordon till sitt förfogande. I bland kan man kalla in artilleri och flygunderstöd.

Handlingen utspelar sig under andra världskriget och börjar med invasionen i Normandie och fortsätter sedan in i Frankrike. Det här spelet var faktiskt ganska kul. Man kan oftast ta det lite lugnt och lägga upp en strategi, i stället för att bara rusa på och panga.
2008-10-08
World in Conflict

Ett nytt RTS-spel. Snygg grafik, men i motsats till Company of Heroes, handlar det här mest om att vräka på med så mycket pang, pang som möjligt, så snabbt som möjligt, med en ilsket gormande amerikansk general i öronen.

Och logiken. Hur kunde ryssarna, i civila fartyg, smuggla in sådana mängder med tanks och annat till USA. Och hur kunde dom befästa Liberty Island (där Frihetsgudinnan står) utan att någon märkte något. Nja.


2008-10-08
Crysis

Nu är vi tillbaka till FPS igen (First Person Shooter). Ett av dom mest hajpade spelen på senare tid. Lite ökänt också för att kräva mycket av hårdvaran. Att spela det i 1680x1050 med inställningarna på Medium, var dock inga problem.

Ett i många stycken fantastiskt spel. Grafiken i söderhavsmiljö är väldigt snygg. I motsats till Half Life, där man i princip måste följa en snitslad bana, kan man här ströva omkring fritt och angripa fienden från olika håll och på olika sätt -eller bara ta det lugnt och kolla på utsikten.

Tyckte dock det var roligast i dom första 2/3 av spelet, när man fick slåss mot nordkoreaner. Sedan dök det upp konstiga utomjordiska varelser, som inte var lika kul, särskilt inte när man flöt omkring viktlös i någon egendomlig miljö. I det stora hela dock, ett toppenspel.


Tillbaka